25.8.2022 | Koulutukset

Uudet syöpälääkkeet Suomessa ja Yhdysvalloissa – odotukset ja todellisuus -webinaari 29.9. kello 9.00–11.15

Tervetuloa Syöpäjärjestöjen ja Tampereen yliopiston järjestämään webinaariin, jossa pureudutaan uusiin syöpälääkkeisiin terveydenhuoltojärjestelmän ja lääkepolitiikan näkökulmista.

Webinaarin pääpuhuja, tohtori Anita Wagner kertoo uusien syöpälääkkeiden säätelystä, hinnoittelusta ja korvauksista Yhdysvalloissa. Wagner on Harvardin yliopiston lääketieteellisen tiedekunnan apulaisprofessori ja vierailevana Fulbright-tutkijana Tampereen yliopistossa. Toinen alustus käsittelee Syöpäjärjestöjen ylilääkäri Eeva Ollilan tuoretta laadullista tutkimusta uusien syöpälääkkeiden merkityksestä, hinnasta ja käyttöönottoprosesseista Suomessa. Webinaarissa on lisäksi Suomen keskeisten asiantuntijoiden kommenttipuheenvuorot ja tilaa yleisökeskustelulle. Lopuksi kuullaan, mitä muutoksia lääkkeiden käyttöönottojärjestelmiin on viime aikoina tehty ja mitä parannuksia seuraavaksi tarvitaan.

Webinaarin alkuosa on englanninkielinen ja loppuosa suomenkielinen. Yleisö voi osallistua keskusteluun sekä sille varattuina ajankohtina että sähköisesti koko tilaisuuden ajan.

Webinaari järjestetään torstaina 29.9. klo 9.00-11.15. Osallistumislinkki lähetetään ilmoittautuneille ennen tilaisuutta. Ilmoittautumiset tilaisuuteen viimeistään 26.9. osoitteessa https://link.webropol.com/s/laakewebinaari.

Pääpuhujien esittelyt ja tilaisuuden ohjelma löytyvät osoitteesta www.syopajarjestot.fi/laakewebinaari.